Image Alt

SP Gaming Net Station

What we know so far about Mortal Kombat X

MortalKombatX1

Το νέο Mortal Kombat λέγεται ότι θα είναι πιο το πιο βίαιο παιχνίδι της σειράς. Αλλά πόσα άλλα ξέρουμε για το παιχνίδι μέχρι στιγμής;

Ξέρουμε ότι στην E3 έχουν αποκαλυφθεί 6 χαρακτήρες, από τους οποίους μόνο ο Scorpion και ο Sub-Zero έχουν εμφανιστεί στα προηγούμενα MK. Οι υπόλοιποι 4 (Cassie Cage, Kotal Kahn, Ferra, and D’vorah) είναι καινούριοι και αν σας φαίνονται μερικά ονόματα γνωστά είναι επειδή το παιχνίδι δεν είναι reboot. Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το MK9 και για την ακρίβεια, 25 χρόνια μετά τα γεγονότα του προηγούμενου Mortal Kombat.

Για όσους δεν θυμούνται, (SPOILER ALERT) στο τέλος του MK9 πεθαίνει αρκετός κόσμος. Η Cassie και ο Kotal είναι προφανώς απόγονοι του Cage και του Kahn αλλά παρά το γεγονός ότι διαθέτουν κάποιες κινήσεις που μοιάζουν με τους προγόνους τους, δεν τους αντιγράφουν πλήρως, που σημαίνει ότι θα δούμε πολλά νέα πράγματα.

MortalKombatX2

Ξέρουμε επίσης ότι οι χαρακτήρες θα έχουν 3 διαφορετικές “εκδόσεις”. Τα λεγόμενα stances που θα διαλέγουμε αυτό που προτιμούμε στην επιλογή χαρακτήρα. Το σημαντικό εδώ είναι ότι δεν θα μπορούμε να αλλάξουμε stance κατά τη διάρκεια του αγώνα και ότι το κάθε stance έχει δικό του διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού! Για παράδειγμα με τον Ferra μπορείς να διαλέξεις αν θα μπορείς να χρησιμοποιείς τον Torr ή αν θα κάνουν περισσότερο damage τα “πιασίματα” σου.

Ακόμα μερικά σημαντικά στοιχεία είναι ότι επιστρέφει το τρέξιμο και προστίθενται και πολλά enviromental actions, ενώ τα γραφικά είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ακόμα και σε current-gen συστήματα. Το ρόστερ φυσικά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά το demo περιέχει 24 slots. Αυτό σημαίνει ότι αν προσθέσουμε τις τρεις διαφορετικές εκδόσεις του κάθε χαρακτήρα φτάνουμε στους 72! Φυσικά υπάρχει και η πιθανότητα να υπάρχουν extra slots (όπως στο MK9) που δεν εμφανίζονται μόνο αφού “ξεκλειδώσεις” κάποιους χαρακτήρες.

“Παίζοντας” με το μενού του demo, φαίνεται ότι υπάρχουν 5 slots για finishing moves. Το MK9 είχε 4 (2 fatality, 1 stage fatality και ένα babality), οπότε είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει το friendship ή το Animality

Add Comment