Image Alt

SP Gaming Net Station

Gaming Lies -TOP 9

lies

Είναι γνωστό ότι οι gamers είναι από τις κατηγορίες ανθρώπων που παθιάζονται υπερβολικά όταν συζητάνε. Ειδικά όταν συζητάνε για τα αγαπημένα τους ή για τα νέα παιχνίδια που μόλις κυκλοφόρησαν. Τι γίνεται όμως όταν κοντεύουν να χάσουν το παιχνίδι του εντυπωσιασμού πάνω σε μια συζήτηση? Λένε ψέματα!

Όλοι το έχουμε κάνει σε κάποια στιγμή της ζωής μας. Το έκανες και εσύ, το έκανα και εγώ. Για την ακρίβεια, κάθε Gamer που σέβεται τον εαυτό του έχει πει ήδη ένα ψέμα από τα παρακάτω:

1) Hardware
Συζητήσεις επί συζητήσεων για το ποια κάρτα είναι πιο δυνατή και για το ποια οθόνη είναι πιο ευκρινής. Σε κάποια φάση ένας στην παρέα θα πει για την ασύλληπτη νέα κάρτα γραφικών που αγόρασε και παίζει “όλα τα παιχνίδια σε full high details και σε εξωγήινες αναλύσεις που δεν μπορείς να τις κοιτάξεις γιατί θα αλλάξουν χρώμα τα μάτια σου από την τελειότητα που δεν περιγράφεται…” κλπ. Φυσικά η συγκεκριμένη κάρτα δεν υπάρχει, και αν υπάρχει, ΣΙΓΟΥΡΑ δεν υπάρχει στο PC του φίλου σου… και ούτε στο δικό σου. Δεν χρειάζεται να σηκωθείς να πεις “ναι την έχω και εγώ και βλέπω τις πασχαλίτσες που περπατάνε πάνω στο γρασίδι και φαίνεται ακόμα και το χρώμα αίματος που βγάζουν όταν τις πατάει κατά λάθος ο Κόναν ο Βάρβαρος…”

2) Non-Stop Gaming
Ατελείωτες ώρες έχει περάσει ο καθένας μας μπροστά στον υπολογιστή του ή την κονσόλα του προσπαθώντας να περάσει το πιο δύσκολο επίπεδο στο αγαπημένο του Game (ή απλά να πάει από το ένα μέρος στο άλλο με τα πόδια στο World of Warcraft). Στις κλασσικές συζητήσεις όμως όλοι μας έχουμε την τάση να τα παραλέμε. Ξεκινάει κάπως… “Μια φορά έκατσα στο ίντερνετ καφέ 72 ώρες και σηκώθηκα μόνο για να πιω νερό και να πάω τουαλέτα” και καταλήγει κάπως… “Εγώ είχα φέρει μαζί μου σοκολάτες και red bull και έμεινα 85 ώρες! Πλήρωσα 120 ευρώ και μου έπιασε και τη συζήτηση το γκομενάκι που δουλεύει στο μαγαζί”. Ή ακόμα χειρότερα με δύο ψέματα του τύπου “Εγώ πήρα την νέα ασύλληπτη κάρτα γραφικών που τα παίζει όλα τόσο τέλεια και έμεινα κολλημένος στην καρέκλα μου για 4 μέρες με τη μάνα μου να μου φέρνει αναψυκτικά και τόστ”. Ε, η αλήθεια δεν είναι ποτέ έτσι. Το πιο φυσιολογικό είναι να του πήρε ο ύπνος στην καρέκλα μετά το πρώτο 4ωρο και να γελούσε μαζί τους ο ταμίας του μαγαζιού.

**update: Το ρεκόρ γκίνες για τις περισσότερες ώρες αποδεδειγμένα είναι 109 ώρες και το έχουν οι Tony Desmet, Jesse Rebmann και Jeffrey Gammon από το Βέλγιο (παίζοντας Assassin’s Creed: Brotherhood)

3) Mouse/Ακουστικά
Από τους πιο συνηθισμένους στόχους ψέματος μεταξύ gamers. Συνήθως διαβάζουν reviews για το ποια ακουστικά είναι καλά, τα αγοράζουν και μετά έρχονται και σου ζαλίζουν το κεφάλι για το πόσο “κρυστάλλινος ήχος” βγαίνει στα αυτιά τους και πόσο τέλεια ακούει στερεοφωνικά συγκριτικά με οτιδήποτε άλλο έχει δοκιμάσει …χωρίς να έχει δοκιμάσει κάποιο άλλο. Το ίδιο -και χειρότερο- συμβαίνει και με τα mouse φυσικά. “Το δικό μου είναι πιο καλό γιατί είναι πιο βαρύ από το προηγούμενο που είχα αλλά και πιο εργονομικό από το δικό σου γιατί το έχουν κατασκευάσει έτσι επιστημονικά ώστε να βολεύομαι…” (?!) Φυσικά τις περισσότερες φορές καταλήγει στο “δεν μπορώ να στο φέρω να στο δείξω γιατί δεν βγαίνει από το PC μου έτσι όπως τα έχω βάλει”…

4) Epic Kills
Όλοι έχουμε δει τα απίστευτα βιντεάκια στο youtube και στα social media όπου κάποιοι gamers ουσιαστικά “διαλύουν” ορδές αντιπάλων με λίγες σφαίρες και απίστευτα ακροβατικά. Έχουμε δει και απίστευτες αναλογίες kills/deaths σε τουρνουά FPS παιχνιδιών. Πόσες φορές όμως έχετε ακούσει μια ιστορία από έναν φίλο σας που “έριξε 5 αζούμωτες στη σειρά” στο counter strike ή “σκότωσε κάποιον με sniper ενώ έπεφτε από το αεροπλάνο” στο battlefield? Πολλές? Μήπως ΠΑΡΑ πολλές για να είναι αληθινές?

5) Διέλυσα τα noobs
Όλοι έχουμε στην παρέα έναν συγκεκριμένο φίλο, που όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι τόσο καλός σε ένα παιχνίδι, αλλά όταν έρχεται κάποιος καινούριος πετάγεται να του πει τα κατορθώματά του για το πως έπαιξε με κάτι Noobs και τους “έδειξε πως παίζεται το παιχνίδι” και τους έκραζε και τους έλεγε τι να κάνουν μέσα στο game γιατί δεν έχουν ιδέα…

6) Ο Ανίκητος
Από τις πιο αστείες κατηγορίες ψέματος, γνωστή και ως Flawless Victory. Ξεκίνησε με το Street Fighter και γιγαντώθηκε με το Mortal Kombat, ο Ανίκητος είναι εκείνος ο φίλος μας που έπαιξε ένα βράδυ για 10 ώρες σερί call of duty και δεν πέθανε ποτέ σε καμία πίστα (άντε να έκανε 1-2 deaths για ξεκάρφωμα) ή τερμάτισε το Mortal Kombat χωρίς να φάει ούτε μια μπουνιά. Προφανώς αυτό το ψέμα είναι εύκολα αναγνωρίσιμο από κάποιον γνώστη του συγκεκριμένου game στο οποίο αναφέρεται ο ψεύτης και έχει και το ρίσκο του να σου ζητήσει κάποιος να το αποδείξεις…

7) Το ‘χω παίξει αυτό
Αυτό έχει να κάνει κυρίως με ταμίες σε ίντερνετ καφέ, πωρωμένους με gaming περιοδικά και πωλητές παιχνιδιών σε video club και καταστήματα λιανικής. Όταν στην παρέα συζητιέται το καινούριο παιχνίδι που μόλις κυκλοφόρησε, πάντα υπάρχει κάποιος που “το έπαιξε πριν από σένα” και ξέρει την υπόθεση (επειδή τη διάβασε σε ένα review) ή έχει νικήσει το τάδε Boss (επειδή είδε το video στο youtube) ή το έχει τερματίσει κιόλας (εκείνη τη φορά που κάθησε 72 ώρες στο ίντερνετ καφέ)…

8) Noob Allies
Το γνωστό και ώς “δεν φταίω εγώ…”. Η Βίβλος του σωστού gamer λέει ότι δεν πρέπει ΠΟΤΕ και για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ να παραδέχεσαι την ήττα σου από έναν ισάξιο αντίπαλο, πόσο μάλλον από έναν θεωρητικά κατώτερο. Όλοι γουστάρουμε την αδρεναλίνη που σου προσφέρει ένα παιχνίδι, όλοι γουστάρουμε να είμαστε οι ήρωες της ομάδας μας, αλλά κανείς δεν θέλει να είναι στην πλευρά που χάνει.. και να φταίει κιόλας. Έτσι υπάρχει ο χρυσός κανόνας του “εγώ έπαιζα μόνος μου, οι συμπαίκτες μου είναι απαράδεκτοι” και οι παράμετροι τύπου “το mouse στο συγκεκριμένο νετ καφέ δεν με βόλεψε”, “η καρέκλα μου ήταν πολύ ψηλά/χαμηλά”, “με σκούντηξε ο από πίσω”, “χτύπησε το κινητό μου”, “η γραμμή κολλάει” κ.α.

9) Achievements
Η χειρότερη κατηγορία ψέματος, γιατί είναι τόσο εύκολο να το πεις (αρκεί να έχεις διαβάσει για το ποια achievements ξεκλειδώνουν και πώς) και η πιο πραγματικά ανούσια! Τα achievements καταρχήν δεν έχουν νόημα ύπαρξης σε ένα online multiplayer FPS/MOBA παιχνίδι τη στιγμή που υπάρχει το KDR (kill/death ratio). Επίσης, έχω δει άτομα να αγοράζουν ένα παιχνίδι το μεσημέρι μετά τη σχολή και την επόμενη ημέρα να έρχονται και να μας λένε πως “με την απίστευτη κάρτα γραφικών που τα παίζει όλα τέλεια, έκατσα 13 ώρες το βράδυ (με μια ώρα διάλειμμα για ύπνο) και ενώ όλη μου η ομάδα ήταν Noobs, εγώ έκανα 31-1 σκορ σε κάθε πίστα και τους κουβάλησα στη νίκη ξεκλειδώνοντας γύρω στα 32 achievements…”

 

παρατηρήσεις – απαντήσεις σε comment ή στο twitter @dudensen και @SPGamingNet

Add Comment