Image Alt

SP Gaming Net Station

Οι αλλαγές στο χάρτη του Fortnite για την Season 9.

Αν το Fortnite ξεχωρίζει για κάτι από τα υπόλοιπα παιχνίδια Battle Royale, είναι γιατί δεν σε αφήνει ποτέ να βαριέσαι. Και μεγάλο μέρος σε αυτό έχουν και οι συχνές αλλαγές στο χάρτη του παιχνιδιού. Μικρές μέσα στην κάθε σεζόν και μεγάλες συνήθως στο τέλος ή στην αρχή της επόμενης.

Η Season 9 δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση, με την έκρηξη του ηφαιστείου να δημιουργεί καινούρια σημεία ενδιαφέροντος και μια γενική φουτουριστική χροιά στο παιχνίδι.

Neo Tilted

Μια από τις βασικές αλλαγές που περιμέναμε περίπου 4 σεζόν είναι η ολοκληρωτική καταστροφη του Tilted Towers. Όλοι ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα μας αποχαιρετούσε, αλλά η Epic είχε -περίπου- άλλη άποψη. Έτσι λοιπόν κατέστρεψε ολοσχερώς (σχεδον?) το σημείο, χτίζοντας όμως στη θέση του το φουτουριστικό Neo Tilted.

Mega Mall

Δεύτερη στάση το Retail Row. Δημοφιλής προορισμός για τα πρώτα “σούτια” στο παιχνίδι με τον κόσμο να έχει αρχίσει να κουράζεται από την εμφάνιση του. Η Epic αποφάσισε να δώσει και σε αυτό μια φουτουριστική αναβάθμιση και πλέον έχουμε το Mega Mall.

Pressure Plant

Η Epic συνηθίζει να μας δείχνει την φυσική αντίδραση του “μικρόκοσμου του Fortnite” της στις αλλαγές του χάρτη. Όταν έπεσε ο μετεωρίτης, χτίστηκε ολόκληρο ερευνητικό εργαστήρι γύρω του. Αργότερα εμφανίστηκαν διάφορα φορτηγά που μετέφεραν το υλικό του μετεωρίτη κλπ. Έτσι και τώρα, η έκρηξη του ηφαιστείου δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τον μικρόκοσμο, με έταιρείες να έχουν αναλάβει να χτίσουν το Pressure Plant για να τιθασέψουν την ενέργεια του Ηφαιστείου.

Loot Lake – Junk Junction

Μπορεί να μην άλλαξαν όνομα, αλλά άλλαξαν αρκετά εμφάνιση. Η βλάστιση επανήλθε μετά από καιρό στο Loot Lake ενώ έχουν γίνει και κάποιες “ανακαινίσεις” στα γύρω σπίτια. Το Junk Junction πλέον εκτός από νεκροταφείο αυτοκινήτων, είνια και νεκροταφείο του Tilted, καθώς “φιλοξενεί” τα απομεινάρια της πόλης, με πιο γνωστό το άλλοτε επιβλητικό του Ρολόι.

Διάφορα

Και πάμε στην κλασσική “υιοθέτηση” ιδέας από άλλα παιχνίδια του είδους. Η Epic δεν διστάζει ανά καιρούς να “δανείζεται” ιδέες από άλλα παιχνίδια όπως το drop ping του Realm Royale και το Respawn truck και ping system του Apex. Το Apex Legends είναι το παιχνίδι που έχει απειλήσει περισσότερο την πρωτοκαθεδρία του του Fortnite και η Epic απαντάει εισάγοντας άλλη μια ιδέα του Apex στο παιχνίδι της. Καλωσορίζουμε λοιπόν τα Sky Platforms που όπως και τα supply ships του Apex Legends κυκλοφορούν σε διάφορα random σημεία του χάρτη.

Εμφάνιση κάνουν και τα καθιερωμένα κτήρια-ζώα με ένα ξύλινο ψάρι να εμφανίζεται κοντά στο Lazy Lagoon, τα -επίσης καθιερωμένα- φορτηγάκια κάνουν τις βόλτες τους ενώ πολλά άλλα μικρά σημεία έχουν αλλάξει για να δώσουν νέο ενδιαφέρον στον ήδη πολύ “ζωντανό” χάρτη του παιχνιδιού!

Πείτε μας στα comments ποια είναι η αγαπημένη σας αλλά και η χειρότερη κατά τη γνώμη σας αλλαγή στον χάρτη στη Season 9!

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο fortnitenews.com