Image Alt

SP Gaming Net Station

Έρχεται το FACEIT Global Summit: PUBG Classic


Το FACEIT Global Summit: PUBG Classic είναι το πρώτο παγκόσμιο τουρνουά στην ιστορία του PUBG. Μπορεί η Bluehole να άργησε, αλλά δείχνει ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση σχετικά με το esports κομμάτι του παιχνιδιού.

Η συνεργασία με το FACEIT ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να αποδείξουν οι δημιουργοί του παιχνιδιού ότι το hashtag #esportsready που ξεστόμισαν και τους έκανε περίγελους του internet δεν ήταν μόνο λόγια.

Το FACEIT Global Summit: PUBG Classic θα υποδεχθεί τις 24 καλύτερες ομάδες του κόσμου που θα κονταροχτυπηθούν για 400.000 δολάρια μέσα σε πέντε μέρες! Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από τις 16 ως τις 21 Απριλίου. Οι 24 ομάδες που θα αντιπροσωπεύσουν την περιοχή τους ή όπως έχει βαφτιστεί, την competitive region τους κλήθηκαν ως εξής:

4 από την Κίνα
4 από την Ευρώπη
4 από την Βόρεια Αμερική
4 από την Κορέα
3 από την Νοτιοδυτική Ασία
1 από την Ιαπωνία
1 από την Λατινική Αμερική
1 από την Ωκεανία
2 από την Ταϊβάν/Χονγκ Κονγκ/Μακάο

Οι 24 ομάδες χωρίστηκαν σε 3 ομίλους των 8 ομάδων με το κάθε γκρουπ να αντιμετωπίζει τα υπόλοιπα σε round robin. Μετά από 6 αγώνες οι πρώτες 8 ομάδες θα προχωρήσουν στους μεγάλους τελικούς και οι υπόλοιπες 16 θα συνεχίσουν στο elimination stage.

Τα προγνωστικά είναι αδύνατα σε αυτή τη φάση μιας και δεν υπάρχει μεγάλη προϊστορία μεταξύ των ομάδων, ούτε πολλά τουρνουά μέχρι στιγμής ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Ομάδες που ξεχώρισαν στην περιοχή τους είναι οι ENCE, οι Tempo Storm και οι OP Gaming Rangers ενώ και οι Team Liquid παραδοσιακά κατεβάζουν σοβαρές ομάδες με σκοπό την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το FACEIT Global Summit: PUBG Classic με τα 400.000$ έπαθλα δεν είναι καν το πιο σημαντικό event του 2019, μιας και το PUBG Global Championship που θα ακολουθήσει φημολογείται ότι θα έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2.000.000$ έπαθλα!